Search found 105 matches

by Azazaz
Sat Apr 15, 2017 10:22 am
Forum: Technical
Topic: simple iOS & Android database apps - resources & advice?
Replies: 0
Views: 12185

simple iOS & Android database apps - resources & advice?

I've never done anything with iOS or Android, but would like to develop very simple apps for the Desktop application I'm developing. The latter is a relational database application (currently using Advantage with FireDAC components). All the apps would need to be able to do is allow the user to gath...
by Azazaz
Sat Apr 15, 2017 3:57 am
Forum: Technical
Topic: trouble getting translated component on palette
Replies: 0
Views: 11678

trouble getting translated component on palette

Hi guys, I'm not experienced as a component developer, so as usual am misunderstanding something. I am using TMS components. One of them is DiagramEditor.pas. It doesn't do what I need to do, but it comes close, so I got the idea of translating it into C++ so I could work with it more easily. I've m...
by Azazaz
Wed Feb 01, 2017 3:41 pm
Forum: Technical
Topic: unexplained sluggish performance inside the IDE
Replies: 3
Views: 17938

Re: unexplained sluggish performance inside the IDE

Thanks guys for the suggestions. But it turned out that I had somehow accidentally enabled a feature in the Debugger Event Log that logs Windows messages. Just logging all those extra messages is what was slowing everything down. Anyhow, I knew there was something that looked different in the Event ...
by Azazaz
Tue Jan 31, 2017 9:37 am
Forum: Technical
Topic: unexplained sluggish performance inside the IDE
Replies: 3
Views: 17938

unexplained sluggish performance inside the IDE

Very recently, the desktop application project I'm working on in Berlin Update 2 has become extremely sluggish in performance while running inside the IDE. I have done a chkdsk and run a windows integrity check, cold booted, rebuilt from scratch, etc., but it hasn't improved any. And I have been una...
by Azazaz
Sun Jan 29, 2017 5:46 pm
Forum: Technical
Topic: application waiting on splwow64.exe - but why?
Replies: 3
Views: 18362

Re: application waiting on splwow64.exe - but why?

But it didn't help.

Looks like I'm going to have to dive a lot deeper into this.

Thanks, though.
by Azazaz
Sun Jan 29, 2017 1:17 pm
Forum: Technical
Topic: application waiting on splwow64.exe - but why?
Replies: 3
Views: 18362

Re: application waiting on splwow64.exe - but why?

Thanks, Scott. I'll give it a try.
by Azazaz
Sat Jan 28, 2017 4:33 am
Forum: Technical
Topic: application waiting on splwow64.exe - but why?
Replies: 3
Views: 18362

application waiting on splwow64.exe - but why?

Everything was going along just fine and then all the sudden my usually well-behaved project (a C++Builder 10.1 Berlin Update 2 project on Windows 10 with the latest updates as of about an hour ago) started freezing up, and I have been so far unable to trace it in any meaningful way in the debugger....
by Azazaz
Tue Dec 06, 2016 2:47 pm
Forum: Technical
Topic: Berlin Update 2 FireDAC ADS & Deployment
Replies: 0
Views: 12415

Berlin Update 2 FireDAC ADS & Deployment

I recently installed Rad Studio Berlin Update 2. I previously had the original release of Berlin installed. Everything with the update went fine ... except that I'm seeing a problem I never saw before when I try to deploy the application. I am using FireDAC with the Advantage Database 12 local serve...
by Azazaz
Sat Aug 13, 2016 3:32 pm
Forum: Technical
Topic: exception from ResetSyncEvent
Replies: 4
Views: 21190

Re: exception from ResetSyncEvent

Okay.

Sorry about not providing enough info. I know better and usually do better, but I guess I was tired or not thinking straight or something -- not for the first time.

Anyhow, thanks.
by Azazaz
Tue Aug 09, 2016 2:39 am
Forum: Technical
Topic: exception from ResetSyncEvent
Replies: 4
Views: 21190

Re: exception from ResetSyncEvent

Sorry. I'll try to answer your questions. The reason the code I supplied is Pascal is because that is where the exception is occurring, i.e., it is an exception occurring at line 14208 in \Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\16.0\source\rtl\common\System.Classes.pas I don't have the exact message...
by Azazaz
Sun Aug 07, 2016 7:05 pm
Forum: Technical
Topic: exception from ResetSyncEvent
Replies: 4
Views: 21190

exception from ResetSyncEvent

Lately, in the windows desktop application I'm developing, I've been getting an exception from ResetSyncEvent. procedure ResetSyncEvent; {$IF Defined(MSWINDOWS)} begin ResetEvent(SyncEvent); end; The debugger says it is attempting to access a null pointer. The Call Stack doesn't reference any of my ...
by Azazaz
Thu Apr 14, 2016 11:49 am
Forum: Technical
Topic: help! application works fine on one win10 PC but not another
Replies: 13
Views: 63012

Re: help! application works fine on one win10 PC but not ano

Nothing is simple, is it? So ... it wasn't anything corrupt about the tables after all. I copied the tables into the development environment and started getting the same error. But it was also throwing lots of exceptions, almost at random. So I kept setting break points and examining the code, but c...
by Azazaz
Thu Apr 14, 2016 3:17 am
Forum: Technical
Topic: help! application works fine on one win10 PC but not another
Replies: 13
Views: 63012

Re: help! application works fine on one win10 PC but not ano

Okay ... the application DOES work with the new tables ... so ... apparently something has been corrupted in the other tables (more likely) or I overlooked some structural change (less likely). On the other hand, the older version of the application worked fine with the old tables and I'm not aware ...
by Azazaz
Thu Apr 14, 2016 3:03 am
Forum: Technical
Topic: help! application works fine on one win10 PC but not another
Replies: 13
Views: 63012

Re: help! application works fine on one win10 PC but not ano

They aren't the exact same tables. But I don't think there are any differences in their structure. I've examined the tables and don't see any differences, but this gives me the notion that I should try running the software on the deployment pc with the exact same tables I have on the development pc ...
by Azazaz
Tue Apr 12, 2016 4:24 pm
Forum: Technical
Topic: help! application works fine on one win10 PC but not another
Replies: 13
Views: 63012

Re: help! application works fine on one win10 PC but not ano

No dice. I uninstalled Serviio, cleaned the registry with Glary Utilities, cold booted and the problem persists. It locks up when a query gets executed in a background thread. If that helps any. I guess I'll be adding a bunch of logging info to the executable and/or try building it from the deployme...